Korábbi hozzászólásokJárainé Dr. Bődi Györgyi

 

Tisztelt Dr. Aczél Petra!

Ezúton szeretnék gratulálni az ELTE Kari Tanácstermében megtartott habilitációs előadásaihoz, melyet a bizottság summa cum laude minősítéssel értékelt.
Az általam ismert előadásai mind nagyon lenyűgöztek (a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán tartott előadásai; valamint a 2011. szeptember 13-án, a XII. Havanna Lakótelepi Napok rendezvénysorozat keretében, a Kondor Béla Közösségi Házban, a káros médiahatások témakörében megtartott előadása) stb…

Fantasztikus munkájához további sok sikert kívánok a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium (Eötvös Loránd Tudományegyetem Gyakorlóhelye) vezetősége, pedagógusai, dolgozói és diákjai nevében!

Tisztelettel: Járainé Dr. Bődi Györgyi igazgató

2012. január 09. hétfő, 10:41


 

Aczél Petra


Szívből köszönöm a figyelmet, amellyel megtisztelnek és a jóleső, biztató, értékes sorokat, amelyek erőt és reményt adnak minden újabb feladathoz és találkozáshoz. Hálás vagyok azért, hogy megosztják velem gondolataikat, hogy megismerhetem véleményüket! Aczél Petra
2011. szeptember 12. hétfő, 15:31I.M.M.: Fantasztikus


Kedves Dr. Aczél Petra! Amit Ön képvisel, az egyszerűen fantasztikus. Írásait csak néhány napja - mondhatni véletlenül - ismertem meg, és nagyon örülök ennek, főként hogy tanító végzettséggel rendelkezem. Az Önnel készített interjú nagyon tetszett, egy becsületes személy őszinte kommunikációja. :-) Munkájához a továbbiakban is jó egészséget, sok sikert kívánok. Üdvözlettel: I.M.M.
2011. szeptember 12. hétfő, 07:25

 

Vendég: Klubszoba


Tisztelt Acél Petra!
Nincs tévém, így a Klubszoba című műsort csak a napokban ismertem meg, és már több adást is visszanéztem az interneten. A műsor szükséges űrt tölt be szerintem, de azért cipeli a közszolgálati tévé rugalmatlan képi megvalósításait, ami fiatal szemmel nézve kissé sajnálatos. De! A műsor jó, a vendégek is egy-egy kivétellel, de az Ön szavai kivételesen érdekesek, értékesek és élvezetesek. Hozzáteszem, az előadásai után azért ezen annyira nem lepődtem meg. Továbbá, legyen bármilyen illetlen, szeretném megjegyezni, sugárzóan szép a képernyőn. Remélem, még sokat látjuk Önt!
2011. szeptember 07. szerda, 00:07Snoopy : Facebook


Aczél Petra tisztelőinek, kedvelőinek közösségi oldala a Facebookon:
http://www.facebook.com/pages/Aczél-Petra/204431512909370
2011. május 28. szombat, 21:11

 

Kovárczi Béla


Isten áldja Tanár nő!
Jó munkát az új egyetemen és minden jót!
Hamvas Béla idézetet nem tudok,mert azt nem olvasom, de tudok rap idézetet, darabkát:
"Egy bogár az égbe költözik, csillagrendszert telepít."
Köszönöm a csillagokat!
2011. február 04. péntek, 22:07

 

Vendég: Vendég


Kedves Aczél Petra!
Azt hiszem, csak köszönhetem, hogy ahelyett, hogy cikkcakkoznék a tartalmak között a tiktakkoló időben, ahelyett, hogy a média nagy tyúkanyója felcsippentene, nem elveszek az adatrengetegben, hanem eligazodok ezen a helyen. És örülök, hogy örömmel szemlélhetem, olyan, mint egy érzékeny iránytű, a honlap a weben.            
Egy látogató
2011. január 24. hétfő, 16:16

 

Szabó Péter


Üdv. Most találkoztam először a honlapjával és elégedettséggel töltött el. Nagyon jók a témaválasztások, kitűnőek a megközelítések.
Kérem, ne feledje el, nem kell a tudást mindenkinek átadni ! Sok kontár lesz és a munkaadóknak sokba fog kerülni. Hazánkban amúgy is jellemző, hogy a menedzsment okosabb, mint a tulajdonosi kőr!
tiszt: pep
2011. január 01. szombat, 21:04Tamás


Nagyon jó weboldal!
2011. január 01. szombat, 20:30Vendég: hubertitusz@freemail.hu


A sok Hamvas Béla idézet nem véletlen, ő azért elég jól látta a dolgokat. A civil akadémiás előadás nagyon tetszett, de ön mint nem teljes értékű résztvevője ennek a digitális világnak, talán nem feltétlenül ismeri ki teljesen a pozitív értékeit. Ön nem egérrel a kezében született.
Tisztelettel
Huber Péter
2010. január 20. szerda, 01:01Vendég: példakép


Tisztel Tanárnő!
Minden félév elején csínján bánok a kurzusaival, nehogy elfogyjanak mire végzek az egyetemen. Minden félévre tartogatok egyet, mert az Ön előadásai tartják bennem a lelket! Önnek köszönhetem, hogy szívesen megyek be az egyetemre és hogy végre lett elöttem egy csodálatos és felülmúlhatatlan női példakép, akire felnézhetek szakmailag és emberileg is. Köszönöm a tudtán kívüli lelkesítést :)
Jó érzés egy ilyen kivételesen tehetséges és okos, elismert nő tanítványának lenni!
Remélem még sok előadását hallgathatom az iskolán kívül és belül, egyaránt!
Békés Karácsonyt!
D.
2009. december 14. hétfő, 09:56Fejes Zsolt: Tisztelt Tanárnő!


Örülök, hogy Tanárnő tapasztalatait és tudását nem csak a főiskolai és egyetemi hallgatókkal osztja meg, hanem most már a televíziót nézőkkel és a rádiót hallgatókkal is! Ennek a hazának az olyan konzervatív értékeket közvetítő tudós emberekre van szüksége, mint Ön! Én örülök annak, hogy a Tanárnő tanítványa lehettem! Sok sikert kívánok Önnek a továbbiakban is!
Őszinte tisztelettel: Fejes Zsolt
2009. augusztus 05. szerda, 17:11Ruskó Tamás


Kedves Tanárnő!                                                                                                                                                                               Kérem, bocsásson meg, ha szavaimmal átlépem az Ön által kívánatosnak érzett távolságot, de miután megtudtam Öntől, hogy van élet a halál előtt, így talán elmondhatom, mennyire lenyűgözött  a lényéből áradó keresetlen elegancia, káprázatos nyelvhasználata, átszőve bájos aggodalmával, hogy mindjárt túllő azon a bizonyos célon, és elveket elvtelenül figyelembe nem vevő, lendületes és bátor látásmódjával netán megsért valakit a hallgatóságból. Öröm volt Önt hallgatni.
2009. július 04. szombat, 23:38Miklós


Kedves Tanárnő!
Ma láttam az ECHO Tv-ben, a Civil Akadémia műsorban.Nagyon jó előadás volt. Fontos téma, mellyel foglalkozni kell.Minden embert érint a közélet, valamilyen formában. Vagy aktív részvétellel, vagy az azzal kapcsolatos eseményekről szerzett ismeret. A tanult, gondolkodó ember számára pedig létszükség a közéleti megnyilatkozás. Nem csak a közösségért érzett felelősség, de kicsit személyes szükséglet is. Szellemi szükséglet.
Én magam, örömmel figyelem tanárnő előadásait, nem csak élőben a tanterem szentségében, hanem minden televíziós szereplését is.
Jó érzéssel tölt el, amikor látom a tv-ben, mert büszke vagyok, hogy a diákja lehetek.
Sok sikert Üdvözlettel: Balázs Miklós
2009. június 28. vasárnap, 19:47Kovács Szilvia: Az "Újmédia" előadás kapcsán


Kedves Petra!
Nagyon örülök, hogy az Újmédia címmel tartott dunaújvárosi előadása megnézhető (letölthető előadások.) A tömegkommunikáció működésének megértése, elemzése szerintem az egyik legérdekesebb és alapvető! kommunikációs ismeretek közé tartozik.
Hasznos, napjainkra életünkre kiható kérdéskörnek tartom az „újmédia” megismerését; hogy milyen változásokat okoz mindennapjainkban. Önt meghallgatva sok kérdésen érdemes gondolkodni.
Biztos régen is megesett, hogy egy-egy technikai újdonság megszületésekor voltak, akik megijedtek, sőt vészharangot is kongattak. Most is lehetne...
Az előadása számos olyan momentumot mutatott meg, amelyre a hétköznapokban nem is gondolunk igazán, de végigkövetve az Ön logikai vonalát (bevallom, kicsit meg is ijedtem a bemutatott helyzettől), nagyon fontosnak tartom, hogy vegyük észre az újmédia előnyei mellett a csapdákat is. Hiszen több olyan figyelemfelhívó gondolatot mondott el, amin nem szabad átsiklani. És fontos, amit a zárszavában is mond: hogy a változásoktól ne féljünk.
Számomra is megszívlelendő ez a tanács. A mai világra nem az a jellemző, hogy a változásokat örömmel fogadnánk.
Krízisnek éljük meg, különösen mi magyarok. A "ne aggodalmaskodjatok a holnap felől" bibliai üzenetet, illetve a keleti filozófiák életfelfogását, hogy a változás életünk jellemzője (Ji-king: a változások könyve), és minden mozgásban van, a mai kor embere egyre kevésbé tudja jól megélni, átélni.
A nagy össznépi rohanásban azt gondoljuk, hogy lemaradunk, és akkor ki is maradunk. Félünk az izolációtól, de talán soha ennyire magányosak nem voltunk. Pedig van mobiltelefon, skype, chat, csak éppen az elmélyülés hiányzik. A világ dolgaiban, a tudás megszerzésében, vagy akár a "másik" megismerésében...
Hogy ez mennyire az új média bűne? Szerintem nem lehet csak rá fogni, ez egy össztársadalmi folyamat, aminek része a technika, amit használunk.
Érdekes lenne azt is elemezni, vajon a társadalmi változás, fejlődés gerjesztette az újmédia ilyen mértékű térnyerését, vagy fordítva, a megszületésük, kialakulásuk "húzta" magával a társadalmi változást. Nyilván a  válasz az, hogy összefügg a kettő egymással...de hogy mire utalok, konkrét példával.. … pl. van még néhány elszigetelt indián törzs, ahol nem használnak mobiltelefont (sem). De ha adnánk nekik, akkor változna-e valami? Kidobnák, vagy elkezdenék felfedezni? (feltételezve, hogy szükségük nem volt rá korábban). Egy biztos, használatával megváltozna korábbi életformájuk. És ha, teszem azt, egy londoni bróker nem tudna interneten dolgozni, akkor nem keresne, követelné magának más technikai megoldás megszületését?
De ez csak egy kitérő volt, a lényeg nem ezen van.
Sokkal inkább azon, hogy a távkapcsoló a mi kezünkben van, az on/off gomb irányítása rajtunk múlik. Még. Legalábbis én szeretném ezt hinni. A baj az, hogy ezt sokszor elfelejtjük. Azt hisszük az a valóság, amit a tévében, az interneten, a számítógépen látunk. Hogy azt gondoljuk, nincs élet mobil, számítógép, mp3 nélkül.
Én nem vagyok az újmédia kultúra ellen. Éljünk benne, vele, de ne hagyjuk, hogy "ő" használjon minket; ne valósuljon meg soha az a világ, amit a Mátrixban vízionálnak elénk.

Persze könnyen lehet, hogy nincs igazam, mindezeket csak gondolatébresztőként írtam le, (és milyen paradox módon pont egy újmédia által kínált „felületen”, egy weboldal vendégkönyvében) mert fontosnak tartanám, ha ezekről a kérdésekről minél többet, és minél többször beszélnénk.
Kedves Petra! Olyan jó lenne, ha ezt az előadását (is) minél több ember meghallgathatná. Ha tisztában vagyunk a veszélyekkel, hatásokkal (mert azért mégis megismertünk párat), talán nem leszünk az "újmédia" rabjai; talán megőrizhetjük a szabadságunk egy darabját. Vagy ennek az illúzióját... ( :-) )
Köszönet ezért az -Önre jellemző- elgondolkodtató és magas színvonalú előadásért. Üdvözlettel: Kovács Szilvia
2009. június 07. vasárnap, 23:16Kulcsár Lajos


Tisztelt Hölgyem!
Üdítő szinfolt volt számomra az Ön megjelenése és szakmailag megalapozott, korrekt hozzászólásai a Hír TV Civil Kaszinó c. műsorában. Remélem sokan látták és látják majd az adást, ha másért nem, hogy bizinyos dolgokról, kérdésekről érdemi és tényszerű információkat kapjanak.
Munkájához további sikereket és eredményeket kívánok!
Dr. Kulcsár Lajos
2009. május 01. péntek, 22:03A Tanítvány


Nagyon örülök, hogy létrejött ez a honlap, mert én is figyelemmel kísérem a munkásságát, s minden megnyilvánulása lenyűgöz, ami egyfajta követendő mintát is ad a számomra.
Köszönettel:
A Tanítvány
2009. április 17. péntek, 20:55zsiga


Tisztelt Aczél Petra,a korábbi vendégbeírásokat olvasva én is úgy érzem, hogy jó lenne Önt még több helyen és műsorban hallani, de hol van az  a "más"-nak nevezett "TV műsor" ( idézet Che) ahol egyenrangú vélemények ütköztetésére törekednek - az igazság megfogalmazásának céljából - és összetörik magukat, hogy többek között  Önt is meghívják?A "hídat" úgy is lehet építeni, ha valaki következetesen a tiszta gondolatokat képviseli, mert ezeknek nincs jobb- vagy bal oldala és ezt előbb-utóbb felismerik.Sok erőt a hídpillérek építéséhez!
2009. február 27. péntek, 16:37Vendég: nagy találkozás


"Az ember társas lény, s legtöbbször éppen társaságban bontja ki jellemének szép képességeit: aki méltányosan és türelmesen társalog, meggondolt és kellemesen fogalmazott párbeszédben iparkodik megismerni embertársai nézeteit a világról és az emberi sorskérdésekről, türelmesen felel az ellenvetésekre, nem ítél idő előtt, jól fogalmazza meg válaszait és aztán alkalmazkodásból, udvariasságból sem hajlandó eltérni attól, amit igazságnak megismert: az ilyen ember tulajdonképpen a legszebb emberi feladatot végzi.."
/Márai/
2009. február 27. péntek, 13:23Che


Tisztelt Aczél Petra!
Érdeklődéssel megnéztem a médiaszereplések alatt lévő anyagokat.
Feltűnő, hogy csak jobboldali médiában szerepel. Én szívesen  látnám más tv csatornákon is, vagy rádióban, akár vitatkozva baloldali értelmiségiekkel-például a Demszky beszédről.
Mert ezek a beszélgetések így kicsit egyoldalúak-ha nincs a másik oldalt képviselő résztvevő. Pedig hidat így lehetne építeni-és maguknak értelmiségieknek kellene kezdeni, a politikusoknál erre nincs semmi esély.
2009. február 26. csütörtök, 16:11egy lelkes híve


kedves Aczél Petra!
már régóta követem életútját, és ahol csak tudom, meghallgatom  előadását. Manapság az ember kiéhezett az olyan gondolatokra, stílusra, mint amilyet Ön közvetít. Legfőbb értékének a tudásán kívül a lelkének, szellemének tűzét tartom. Őrizze és táplálja ezt a lángot!
a honlaphoz külön gratulálok, úgy tartalmilag, mint formailag tükrözzi a személyéhez köthető igényességet.
2009. február 19. csütörtök, 21:34Bendegúz


Kedves Aczél Petra
Egész családom nevében nagy örömmel bukkantunk honlapjára, és azóta is figyelemmel kisérjük! Sok sikert kivánun Önnek, az Isten tartsa meg jó egészségben.

Üdvözlettel
A.B
2009. február 15. vasárnap, 16:59snoopy


Kedves Aczél Petra!
"Találkozni valakivel felelősség és remény."- írja  köszöntőjében.
Hallgatni előadásait, olvasni írásait, megismerni gondolatait: vagyis „találkozni” Önnel, számomra a Sors egyik legnagyobb ajándéka. Fénysugár, a sötét világban.
Köszönöm, és kívánom ezt az élményt minél több embernek.
S.
2009. február 10. kedd, 21:54velem


Köszöntöm én is.Igen, ez egy igazi találkozás, a gondolkodó, tiszta hanggal, a félreérthetetlennel, az igaz emberrel. Nagy találkozás.
2009. február 02. hétfő, 17:05Tiger


Gratulálok a weboldalhoz!
2009. február 01. vasárnap, 08:53